Hamburk: Druhé největší německé město

autor: | Kvě 31, 2022 | 0 komentářů

Hamburk je druhé největší přístavní město v Německu. Kvůli své poloze, která byla významná pro obchod a námořní dopravu, je město nazýváno „Brána do světa“. Přístav spojoval město se světem. Město leží na řece Labe a mezi Severním a Baltským mořem. Městem protékají další dvě řeky: Alster a Bille; má také jezero v centru města, několik kanálů a četné mosty. Mostů je celkem 2428, tím se řadí na světové 1. místo v jejich počtu.

Jako kosmopolitní město nabízí Hamburk vysoký standard života se spoustou možností pro volný čas, nákupy a restaurace.

V Hamburku žije 1 841 180 obyvatel a většina z nich je na své město hrdá.

 

Historie přístavního města

Zřejmě první zmínka o Hamburku pochází již ze 2. století n.l. Osídelnou oblast zmínil řecký geograf Klaudios Ptolemaios. Tehdy se o ní zmiňuje jako o osadě Treva. Jméno Hamburk oblas získala podle tvrze Hammaburg. Tvrz nechal postavit císař Karel Veliký. Měla chránit křesťanské baptisterium s misijní stanicí. Navzdory tomu zůstal Hambrk pohanský, což vedlo k jeho častému napadání a ničení.

Většina města v současnosti je nedávné doby. Důvodem je obrovský požár, který město zachvátil v roce 1842 a 2. světová válka. Od roku 1949 je Hamburk součástí Spolkové republiky Německo.

 

Lodní doprava je určena obchodu i turistům

Výlet lodí kolem jednoho z nejvýkonnějších univerzálních přístavů na světě je základem každého úspěšného výletu do Hamburku. Následuje procházka Starým Městem s krásnými hranatými budovami a měšťanskými domy ze 17. století, původními restauracemi a bary. Čtvrť Speicherstadt v projektu rozvoje vnitřního města HafenCity je typická pro Hamburk a byla zapsána na seznam světového dědictví UNESCO. Budovy největšího jediného komplexu tradičních cihlových skladů na světě spočívají na tisících dubových podpěr a protínají je úzké vodní cesty. Co by kamenem dohodil, je slavný sál Labské filharmonie, výrazná dominanta města a koncertní síň.

S láskou napsali a zveřejnili tým

Tipy

Inspirace 

Zakynthos: Objevte skrytý klenot – pláž Dafni

Zakynthos: Objevte skrytý klenot – pláž Dafni

Dlouhá a rozlehlá pláž Dafni se nachází na jihovýchodním cípu ostrova Zakynthos, a to jen pár kilometrů od poklidného střediska Vassilikos. Pláž pokrývá především zrnitý, zlatavý písek a samotný vstup do moře je zde velmi pozvolný. Celá pláž je obklopena zelenými...

Pláž Banana Zakynthos

Pláž Banana Zakynthos

Pláž Banana se nachází ve venkovské oblasti u malého letoviska Vassilikos, klidné vesničky na jihovýchodním cípu Zakynthosu. Banana beach právem patří k vůbec nejkrásnějším plážím na ostrově. Je ideální k trávení celodenního válení u moře a koupání pro singles, páry i...

Share This