Berlín

Co byste měli vidět v Berlíně?

autor: | Led 6, 2023

Hledáte tipy, co skutečně stojí za to vidět v Berlíně? Připravili jsme si pro vás pár rad. Berlín je totiž turisticky čím dál více vyhledávaný a rozhodně má co nabídnout. Jestliže se sem vydáte, určitě nebudete litovat. Jaká jsou ta nejkrásnější a nejzajímavější berlínská místa, která nesmíte minout?

7 míst, která vidět v Berlíně

Míst, které můžete v Berlíně navštívit, je opravdu nespočet. Tohle je několik základních, které při návštěvě Berlína určitě nevynechejte.

Reichstag

Budova Říšského sněmu (Reichstag je sídlem německého parlamentu, a zároveň je také jedním z nejnavštěvovanějších míst v celém Berlíně. Primárně tato budova láká turisty na nádhernou terasu, ze které se vám naskytne okouzlující výhled na celé město. Učaruje vás zde i futuristická skleněná kopule od architekta Normana Fostera.

Braniborská brána

Jestli lze nějaké místo považovat za skutečný symbol Berlína a vlastně i celého Německa, pak je to jednoznačně Brandenburger Tor (Braniborská brána). Monumentální brána každoročně láká miliony turistů z celého světa, neboť byla přítomna mnoha historickým milníkům moderního Berlína. Během příchodu Nového roku se pak právě na tomto místě konají hlavní bujaré oslavy a honosné ohňostroje.

Hledáte ubytování v Berlíně? Nejlepší nabídky naleznete ZDE

Židovský památník

Židovský památník v Berlíně, nazývaný též Památník holocaustu, byl odhalen 10. května 2005, aby uctil památku 6 000 000 Židů, kteří nalezli smrt v nacistických koncentračních táborech. S označením „Židovský památník“ (Denkmal für die ermordeten Juden Europas) má do současnosti mnoho lidí problém, neboť holocaust nepostihoval pouze Židy, a proto se neoficiálně nazývá právě jako Památník holocaustu. 

Checkpoint Charlie

Checkpoint C, jenž je známý spíše pod názvemCheckpoint Charlie, byl jedním ze 3 hraničních přechodů mezi Západním a Východním Berlínem. Zároveň patří k nejznámějším přechodům mezi americkou a sovětskou částí Berlína. V současnosti funguje Checkpoint Charlie jako významné lákadlo pro turisty.

BerlínEast Side Gallery

East Side Gallery je vůbec největším souvislým zbytkem bývalé Berlínské zdi a jedná se o světově významnou památku. Je dlouhá 1,3 km a nalezneme ji na severním břehu Sprévy. Aktuálně patří k nejrozsáhlejším galeriím pod širým nebem a denně se u ní scházejí davy turistů.

 

 

Zámek Charlottenburg 

Milovníci historie a okouzlujících staveb by určitě neměli vynechat zámek Charlottenburg, jenž je největším dochovaným královským komplexem v Berlíně. Původně tato stavba sloužila například jako letní sídlo královny Sophie Charlotte, zatímco dnes v něm nalezneme Muzeum porcelánu a Muzeum prehistorie a raných dějin. Během návštěvy zde nevynechejte ani nádherný anglický park s mauzoleem, kde jsou pochováni členové královské rodiny Hohenzollernů.

Alexanderplatz 

Za zmínku zajisté stojí i Alexanderplatz – jedno ze dvou nejznámějších berlínských náměstí. Kdysi bývalé centrum Východního Berlína je dnes hlavním nákupním a kulturním centrem Berlína. Náměstí Alexanderplatz bylo pojmenováno po ruském carovi Alexandrovi I., a mezi Berlíňany se tak náměstí lidově nazývá jako Alex.

Důležité odkazy pro cestování po Berlíně:

Ubytování v Berlíně: ZDE

Visit města: https://www.visitberlin.de/en 

Doprava: https://www.bvg.de/de

Letenky: ZDE

Restaurace ve městě Berlín: https://www.pgfoodies.com/clanek/20/tipy-kam-v-berline-na-jidlo-kavu-a-neco-pekneho

Mapa google Berlín

S láskou napsali a zveřejnili tým

Tipy

Inspirace 

Gerakas: Šnorchlování a potápění s želvami na Zakynthosu

Gerakas: Šnorchlování a potápění s želvami na Zakynthosu

Gerakas beach je částečně organizovaná písečná pláž ležící v jihovýchodní části řeckého ostrova Zakynthos. Nachází se přibližně 17 kilometrů jihovýchodně od hlavního města Zante a patří mezi chráněné pláže, jelikož tu hnízdí želvy Caretta Caretta. Více jak 700 metrů...

Zakynthos: Objevte skrytý klenot – pláž Dafni

Zakynthos: Objevte skrytý klenot – pláž Dafni

Dlouhá a rozlehlá pláž Dafni se nachází na jihovýchodním cípu ostrova Zakynthos, a to jen pár kilometrů od poklidného střediska Vassilikos. Pláž pokrývá především zrnitý, zlatavý písek a samotný vstup do moře je zde velmi pozvolný. Celá pláž je obklopena zelenými...

Share This