Letiště Kefalonia

autor: | Dub 12, 2022 | 0 komentářů

Kefalonia je největším ostrovem Jónského moře a šestým největším ostrovem Řecka. Spojení na ostrov je zajištěno trajekty a to jak z pevninské části Řecka, tak i z některých okolních ostrovů. Přístavy naleznete na každé straně ostrova. Další možností je pak spojené letecké. Obě varianty jsou hojně využívány především v období dovolených.

Letiště na Kefalonii

Jedná se o menší mezinárodní letiště, které se nachází v jižní části ostrova, nedaleko hlavního města Argostoli. Letištní terminál je v provozu především během letní sezóny. To zde přistává velké množství charterových letů. Během zimy je pak provoz minimální.

Rychlost odbavení je závislá ne jednotlivých aeroliniích.

Výstavba letiště započala v roce 1971. Od té doby prošlo několika modernizacemi. Poslední byla ukončena v roce 2019, kdy zde byl postaven úplně nový terminál. Důvodem výstavby je rostoucí poptávka letiště na větší odbavovací kapacity. Terminál nabízí zcela bezproblémový přílet i odlet všem zahraničním návštěvníkům, kteří na ostrov míří.

Na ostrov se dostanete letem z Atén, který trvá asi 45 minut. Charterové lety pak směřují z okolních ostrovů – Korfu nebo Zante.

Jak se dostanete na nebo z letiště Kefalonia?

Oběma směry míří veřejné autobusy do a z města Argostoli a to 5-6x denně. Většina jich jede v odpoledních hodinách. Jízdní řády jsou umístěné v letištních halách. Jízdenku si koupíte přímo u řidiče. Autobusy směřují i do dalších důležitých ostrovních destinací.

Další možností je letištní soukromé taxi. Ceník naleznete nalepený na předním skle každého automobilu. Ideální způsob je zapůjčení automobilu. Několik autopůjčoven má své pobočky přímo u letiště.

Letištní služby

V letištním areálu se nachází několik bufetů s občerstvením, duty free obchod, informační služby, bankomat, pobočky cestovních kanceláří. Máte možnost připojené k Wi-Fi, které je zdarma.

    S láskou napsali a zveřejnili tým

    Tipy

    Inspirace 

    Gerakas: Šnorchlování a potápění s želvami na Zakynthosu

    Gerakas: Šnorchlování a potápění s želvami na Zakynthosu

    Gerakas beach je částečně organizovaná písečná pláž ležící v jihovýchodní části řeckého ostrova Zakynthos. Nachází se přibližně 17 kilometrů jihovýchodně od hlavního města Zante a patří mezi chráněné pláže, jelikož tu hnízdí želvy Caretta Caretta. Více jak 700 metrů...

    Zakynthos: Objevte skrytý klenot – pláž Dafni

    Zakynthos: Objevte skrytý klenot – pláž Dafni

    Dlouhá a rozlehlá pláž Dafni se nachází na jihovýchodním cípu ostrova Zakynthos, a to jen pár kilometrů od poklidného střediska Vassilikos. Pláž pokrývá především zrnitý, zlatavý písek a samotný vstup do moře je zde velmi pozvolný. Celá pláž je obklopena zelenými...

    Share This