letiště Berlín

Letiště Berlín

autor: | Kvě 23, 2022 | 0 komentářů

  • Web letiště Berlín >> https://ber.berlin-airport.de/en.html
  • Odlety >> ZDE
  • Přílety >> ZDE
  • Wi-fi zdarma 
  • Na letišti najdete mnoho restaurací, fast-foodů, Burger king, Starbucks. Najdete zde také supermarket.
     

Berlínské letiště má název podle bývalého starosty Západního Berlína a západoněmeckého kancléře Willyho Brandta.

Až do roku 1995 byla součástí Berlína čtyři letiště (letiště Berlín-Tempelhof, letiště Berlín-Tegel, letiště Berlín-Schönefeld, letiště Berlín-Gatow). Tři z nich se nacházela v západní části Berlína, a jedno ve východní části. Dnešní rozšířené letiště Berlín-Braniborsko, známé jako letiště BER, je rozšířeným letištěm Schönefeld. V dnešní podobě funguje letiště od října roku 2020 a stalo se patnáctým nejrušnějším letištěm na světě. Letiště sídlí 18 kilometrů od centra Berlína, v oblasti se 6 miliony obyvatel, což mělo za následek mnoho žalob a následných odškodnění kvůli hluku a otřesům. Letiště má kapacitu 46 milionu cestujících za rok.

Letiště má dva terminály, třetí slouží výjimečně

Letiště BER disponuje dvěma terminály, k oběma je možné přijet autobusem nebo vlastním vozidlem. Terminály poskytují bezbariérový přístup a možnost parkování.

Chystáte se do Berlína ? 7 Tipů, co musíte v Berlíně vidět  ZDE

Dvě paralelní dráhy

Letiště Berlin Brandenburg má dvě paralelní dráhy. S rozestupem 1 900 metrů to umožňuje nezávislé letové operace bez rušení turbulencí v brázdě.

Severní dráha BER je původně jižní dráhou starého letiště Schönefeld a je v provozu již od 60. let 20. století. Dráha byla přizpůsobena nynějším standardům.

 

Vyhlídková plošina

Dříve mělo letiště k dispozici vyhlídkovou věž, ta byla zbořena a nahradila ji vyhlídková plošina. Po letišti se pořádají prohlídky s průvodcem, ovšem u vyhlídkové plošiny se zastaví většina návštěvníků letiště. Vyhlídková plošina nabízí úchvatný pohled na přistávající a vzlétávající letadla. Je otevřena denně 9 do 17 hodin a je zpoplatněna.

Kromě plošiny jsou součástí letiště kavárny, restaurace, obchody, služba mobility., která je bezplatná. Pro cestující je také připraven VIP salonek a VIP servis.

Důležité odkazy pro cestování po Berlíně:

Ubytování v Berlíně: ZDE

Visit města: https://www.visitberlin.de/en 

Doprava: https://www.bvg.de/de

Letenky: ZDE

Restaurace ve městě Berlín: https://www.pgfoodies.com/clanek/20/tipy-kam-v-berline-na-jidlo-kavu-a-neco-pekneho

S láskou napsali a zveřejnili tým

Tipy

Inspirace 

Gerakas: Šnorchlování a potápění s želvami na Zakynthosu

Gerakas: Šnorchlování a potápění s želvami na Zakynthosu

Gerakas beach je částečně organizovaná písečná pláž ležící v jihovýchodní části řeckého ostrova Zakynthos. Nachází se přibližně 17 kilometrů jihovýchodně od hlavního města Zante a patří mezi chráněné pláže, jelikož tu hnízdí želvy Caretta Caretta. Více jak 700 metrů...

Zakynthos: Objevte skrytý klenot – pláž Dafni

Zakynthos: Objevte skrytý klenot – pláž Dafni

Dlouhá a rozlehlá pláž Dafni se nachází na jihovýchodním cípu ostrova Zakynthos, a to jen pár kilometrů od poklidného střediska Vassilikos. Pláž pokrývá především zrnitý, zlatavý písek a samotný vstup do moře je zde velmi pozvolný. Celá pláž je obklopena zelenými...

Share This