laganas zakynthos

5 nejkrásnějších pláží na Zakynthosu

autor: | Bře 2, 2023 | 0 komentářů

Dle bájí je ostrov Zakynthos domovem bohyně Artemis a jejího bratra Apollóna. Největším lákadlem jsou zde však pro turisty úchvatné pláže, kterých se zde nachází celá řada. Níže vám přinášíme seznam těch pěti vůbec nejnavštěvovanějších. Těšit se můžete na nekonečné písečné pláže i menší zátoky. 

Nejkrásnější pláže Zakynthosu

Chystáte se letos na tento ostrov, který je nejslunnějším ostrovem Řecka, letos také vydat? Tohle je 5 těch nejhezčích pláží, jež určitě stojí za to navštívit

Laganas

Pláž Laganas představuje velkou zátoku s mělkou vodou a úchvatnými písčitými plážemi. Patří mezi nejnavštěvovanější pláže, neboť voda je zde mělká, prohřátá a samotný vstup je hezky pozvolný. Díky oblíbenosti této pláže je tu třeba počítat s větší turistickou vytížeností. Součástí pláže Laganas jsou lehátka se slunečníky, sprchy a toalety. Občerstvení pak naleznete v mnoha tavernách, které lemují hlavní část pláže.

zakynthos navagio
Image by Pexels from Pixabay

Navagio

Pláž Navagio najdete v severozápadní části Zakynthosu a jedná se o nejznámější místo, které je právem považováno za dominantu tohoto ostrova. Během hlavní sezony poskytuje útočiště i stovkám turistů.

Zátoka je chráněna vápencovými skalami a samotnou pláž zdobí bílé oblázky a křišťálově modrá voda. Její jedinečnou atmosféru ještě více umocňuje rezavějící vrak lodi, který představuje velké turistické lákadlo.

Nejelevnější a nejlepší ubytování na Zakynthosu

Xigia

Pláž Xigia doslova ucítíte již na metry daleko, a to hlavně pro zdejší sirné prameny, kvůli kterým je toto místo označováno za přírodní léčivé koupaliště. Kromě toho je však pláž Xigia oblíbená také díky svému hezkému přírodnímu okolí.

Sirné prameny zde vyvěrají přímo u břehů, a tak díky okamžitému smísení s mořem nejsou vroucí ani jinak nebezpečné. Naopak díky nim na vlastní kůži zažijete blahodárnou lázeň s příjemnými masážním účinky.

Pláž a prameny jsou volně přístupné. Pouze je třeba k pláží z hlavní silnice sestoupit po přibližně 100 schodech. Samotná pláž Xigia je bez jakéhokoliv vybavení a je pokrytá příjemnými oblázky, jež se mísí s hrubším bílým pískem.

zaky

Banana

Pláž Banana se mezi turisty řadí k nejoblíbenějším plážím na Zakynhtosu. Je naprosto ideální k celodennímu válení u moře a koupání. Nachází se ve venkovské oblasti u letoviska Vasilikos, klidné vesničky na jižním cípu Zakynthosu nedaleko od letiště a na první pohled vám bude připomínat Sardinii. To hlavně díky jemnému písku a smaragdově zelené vodě.
Banana je jednou z nejdelších pláží na ostrově a táhne se po jihovýchodním pobřeží v délce asi 2,5 km. I když je Banana Beach organizovaná, leží v krásném přírodním prostředí se zelení porostlými mírnými kopci a jen malými plážovými vilkami. Vstup do vody je velmi pozvolný a díky své bezpečnosti naprosto ideální pro rodiny s menšími dětmi.

Dafni

Klidná a částečně organizovaná. Taková je písečná pláž Dafni, kterou najdete v jihovýchodní části ostrova, přibližně 15 km jihovýchodně od hlavního města Zante. Často je označována za nejčistší pláž na ostrově, a tak ročně láká davy turistů. Jelikož na Dafni hnízdí želvy Caretta Caretta, patří mezi chráněné pláže. Dostat se sem proto můžete pouze pomocí malého autobusu, který sem turisty pravidelně přiváží, neboť osobním autům je zde vjezd zcela zakázán.

S láskou napsali a zveřejnili tým

Tipy

Inspirace 

Zakynthos: Objevte skrytý klenot – pláž Dafni

Zakynthos: Objevte skrytý klenot – pláž Dafni

Dlouhá a rozlehlá pláž Dafni se nachází na jihovýchodním cípu ostrova Zakynthos, a to jen pár kilometrů od poklidného střediska Vassilikos. Pláž pokrývá především zrnitý, zlatavý písek a samotný vstup do moře je zde velmi pozvolný. Celá pláž je obklopena zelenými...

Pláž Banana Zakynthos

Pláž Banana Zakynthos

Pláž Banana se nachází ve venkovské oblasti u malého letoviska Vassilikos, klidné vesničky na jihovýchodním cípu Zakynthosu. Banana beach právem patří k vůbec nejkrásnějším plážím na ostrově. Je ideální k trávení celodenního válení u moře a koupání pro singles, páry i...

Share This